Sallila Sähköasennus Oy asentaa aurinkosähköjärjestelmiä. Aurinkoenergiaa voidaan tuottaa kohtuullisella hyötysuhteella myös Suomessa. Etelä-Suomessa aurinkoenergiaa on yhtä paljon kuin Keski-Euroopassa. Energian määrä perustuu valon määrään, joten Suomen yötön yö sekä viileä ilmanala antavat etua aurinkoenergian tuottamiseen.

Paneelien sijoittaminen

Aurinkopaneeleiden sähköntuottavuuteen vaikuttaa voimakkaasti paneeleiden sijoittaminen. Aurinkoenergialaitteet ja etenkin aurinkosähköpaneelit tulee sijoittaa varjottomaan paikkaan, sillä koko paneelin tai paneeliston pitäisi saada optimaalisesti säteilyä auringonpaistetuntien aikana vuodenajasta riippumatta. Optimaalinen suunta on etelä ja kulma 30 astetta. Vuosittainen tuottavuus riippuu suoraan paneeleiden pinta-alasta ja aurinkoisten tuntien määrästä.

Valmis paketti tai räätälöity toteutus

Sallila Sähköasennus Oy:n aurinkosähköjärjestelmien tarjontaan kuuluu pieniä 1,5-8kWp valmiita pakettiratkaisuja omakotitalojen energiantuotantoon. Lisäksi pystymme toimittamaan isompiin kohteisiin räätälöityjä projektiluonteisia toimituksia. Kohteisiin voidaan etukäteen tehdä kannattavuuslaskelmat. Asentajamme asentavat järjestelmän "avaimet käteen"- periaatteella ja antavat käyttö- ja huoltokoulutuksen järjestelmälle.


Aurinkosähköjärjestelmiin liittyvissä asioissa palvelevat Jukka Huhtala ja Matti Lehtoranta, puh. 02 764 3010.